Известие

Collapse
No announcement yet.

Отваряне на багажника

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Отваряне на багажника

Здравейте, от скоро съм собственик на 146 и откакто съм я взел все не мога да й отворя багажника като хората...
    Значи като натисна отвътре бутончето някой път се отваря веднага,а друг път на 10-тото натискане пак неще Почистих и Гресирах отзаде цялата заключваща история,която е на вратата и пак нищо... Възможно ли е нещо самото копче да се е*ава??И има ли някакво жило в с-та,/както за предния капак/,което също може да прави проблем

Освен това, ако е на контакт колата ,изобщо пък не прещраква отключващия механизъм,само когато е изгасена тогава сработва...това нормално ли е, или пак в мен е проблема?
    И за капак червения ключ (единствения,който ми дадоха когато я купувах ) не отключва багажника ...макар че пък капачката на резервоара си я заключва и отключва

Мерси предварително на отзовалите се
    146 1.9TD '96- тракторче

мда, копчето отваря само когато не е на контакт. Ми не знам, пробвай пак да зачистиш, ако се чува цъкането отзад при натискане на копчето. Аз няколко пъти зачиствах с ВД40 (хехе), докато се оправи съвсем.

поздрави и успех
    I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
    Roosevelt

Comment

Регулирай си ключалката на задната врата Ушичките на джаджата на купето са с овални отвори и позволяват да я местиш навън/навътре и ляво/дясно.
      Имах същия проблем, оваряше от 10-я път и то само на напълно зареден акумулатор Сеа след наместването е перфект
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

мерси, утре ще го пробвам това с реглажа
        146 1.9TD '96- тракторче

Comment

и не забравяй, че истинския алфист използва ВД40 във всякакви ситуации
          I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
          Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от SVETKO
            мерси, утре ще го пробвам това с реглажа
            и в неделя на среща

http://www.facebook.com/VenturaGarage
            Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

При мен забелязах, че като се затвори някоя от вратите задния капак се повдига и заключва от създалото се налягане вътре в колата( явно некоя котка може да се удуши вътре, толкова е херметизирана колата).
              И в началото си мислех, че не работи и при мен и се чудех какво да го правя, така че виж да не правиш същия номер.
              146 ti rosso 96г.

Comment

толкова е херметизирана колата
                Тва е отговора за много потящите се прозорци при влежи пот дъжд или сняг
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

извинявам се за отклонението но защо на колегата предната декоративна решетка е на 145? Честито колега със здраве да си я караш.
                  Alfa Romeo 146 1.4 8V 94hp Boxer 97g.

Comment

Първоначално публикувано от Rado_Kesera
                    извинявам се за отклонението но защо на колегата предната декоративна решетка е на 145? Честито колега със здраве да си я караш.
                    при 145 и 146 са еднакви
                    146 1.6 Boxer '96

Comment

Re: Отваряне на багажника

Първоначално публикувано от SVETKO
                      ?
                      И за капак червения ключ (единствения,който ми дадоха когато я купувах ) не отключва багажника ...макар че пък капачката на резервоара си я заключва и отключва
                      Не знам дали ще съм ти от помощ, но при мен освен червения ключ който е за палене, врати и капачка на резервоара има и още един който е само за багажника. Да не би и при теб да е така....
                      Alfa Romeo 156 '04 2.4 JTD M-jet

Comment

при мен един ключ става за всичко, колата от подписа ми. а и на други коли един ключ е за всичко. има некъф проблем при теб да знаеш
                        НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6

Comment

такаааа,значи ето какво сътворих през уикенда.
                          Почнах аз да се бъзикам с ключалката на багажника да я регулирам уж и от много пробване накрая запецна в едно такова положение,където нито е отворена,нито е заключена напълно Явно хвана на един зъб само ли,що ли и аз не знам, обаче колкото и да натискам копченцето-даже и не прещраква (късмет на начинаещия дето се вика )....та свалям аз седалки и кори и се навирам отзад(обичам ги тия хечбеци )...
                          Та след като се попеках известно време в багажното отделение установих че с груба сила няма се получи,както си мислех, а да я гледам като идиот и да ръчкам с отверката...полза-никаква и отивам на ключар. Оня мушморок нещо мрънкаше,че било топло щял се изпоти в тоз багажник и незнам си кво, но понеже аз като реша мога да бъда много убедителен -та пича се наби вътре ръчка с отвертката, щракни така,па щракни иначе и накрая...Алилуя Отворихме я,един реглаж като по часовник,малко ВД и сега е 6точки...Викам дай да видим тоя патрон що се ебава,а а то вътре парчета от ключ раздробен Изкарахме ги с доста зор,малко ВД и вече мога си го отварям и отзад Извадих си и един обикновен ключ за резерва да имам /за чипнатия ми искаше 120кинта / и вече съм пИрфектен! Равносметката:отваряне,вадене на начупения ключ и новия-20кинта Доволен!

@ne0 градски за съжаление през уикендите съм ангажиран...строя си къща Ма не пречи да направим сбирката на обекта, хем млако работа да отхвърлим! От вас потта, от мене бирата

Мерси на всички за отговорите и акъла ! Първия проблем е решен-продължаваме нататък! Алфа форевър дет са вика
                          146 1.9TD '96- тракторче

Comment

Още малко за багажника, моят по дупките дрънчи едно такова неприятно. Има някакъв луфт май. Та се чудя къде да ида да ми го оправят. Има ли майстори които се занимават с такива дреболии въобще ? а и вратата на шофьора се затваря малко по-трудно от другите и това може ли некой да го пипне ?
                            Тх !
                            Alfa Romeo 146, boxer

Comment

Ми колега то не е нищо сложно, трябва ти един глух ключ 10 за багажника и един шестограм (номер не знам) за вратата. Преди да развиеш си бележи с маркер първоначалното положение на ключалките и после проба
                              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                              X